divendres, 5 de desembre del 2008

Reunió amb el regidor de mobilitat de l'Ajuntament de Manresa

Ahir dijous vam assistir a una reunió amb el regidor de mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, el senyor Joan Vinyes.

Vam exposar les nostres reivindicacions i vam poder debatre al llarg de més d'una hora algunes propostes per tal d'oferir solucions a la situació de l'aparcament.

Li vam exposar que en cap cas estem en contra de la zona blava, com tampoc qüestionem el model de ciutat que fa anys es va aprovar, i que es va implantant mica en mica, però sí que qüestionem el fet de que s'hagi implementat la zona blava a la zona de la Plaça Milcentenari, i que els veïns no tinguem cap alternativa per deixar els nostres vehicles. Entenem que vivim al barri vell, i que segons el model de ciutat, es tendeix a anar eliminant el trànsit rodat al barri,en favor dels vianants, i que provablement la zona blava incentiva la rotació de vehicles, fet que alhora pot beneficiar el comerç fent que més gent pugui trobar un lloc on estacionar mentre fa la compra als comerços del barri. També entenem, que les persones que tenim vehicle privat (i volem viure al barri vell) hem de buscar places de pàrquing privades on deixar el nostre vehicle, però tots els aparcaments pròxims a la zona estan completament col·lapsats i no tenim possibilitats d'aconseguir una plaça de pàrquing aprop de casa, perquè no n'hi ha, i els pàrquings actuals, tenen llista d'espera (fins i tot el de la reforma que s'ha obert al públic recentment).

El regidor, ens va manifestar la seva intenció d'estudiar les propostes que li vam fer, una de les quals personalment trobo molt encertada:

Es va proposar crear una targeta d'acreditació (a l'estil de l'autorització necessària per accedir a la zona de vianants de la Plaça Major) per als veïns de determinades zones del barri, que ens permetés estacionar a la zona blava amb un cost inferior a l'actual. D'aquesta manera, no cal fer canvis en la regulació actual de la zona, ni crear zones verdes (que el regidor ens va informar que només existeixen en grans ciutats) ni res, simplement, tenint l'acreditació, podriem ser usuaris de la zona blava del barri, amb un cost econòmic inferior a l'establert.

Personalment, penso que aquesta és una bona proposta de solució per al problema que ens ocupa i, a la llarga, quan es vagin construïnt altres places de pàrquings privats a prop del barri, poguessim anar perdent aquest privilegi a la zona blava, i que cadascú pogués llogar-se una plaça de pàrquing privada.

Tenim el compromís del regidor d'estudiar aquesta proposta a fons, i veure'n la viabilitat. Així mateix, a poc que es pugui intentarem reunir-nos de nou abans de festes, però si això no fos possible, es va acordar que ens tornariem a trobar dins la primera quinzena de gener.

Toni Masana